Το σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα θα έχει το φετινό Athens Pride που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος. 

Το Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Οι δράσεις του Pride Week αρχίζουν από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Ιουνίου. Πρόκειται για 19 διαφορετικές εκδηλώσεις, οι περισσότερες με ελεύθερη συμμετοχή.

Περιλαμβάνουν πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορία, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, shows, σπορ και πάρτι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

12:00–00:00 – ATHENS PRIDE VILLAGE
12:00–17:00 – ΠΡΩΊΝΕΣ ΔΡΑΣΕΊΣ Face and Body Painting με τα χρώματα ουράνιου τόξου – Rainbow Games
13:00–17:00 – DJ SETS
17:00 – ΧΑΊΡΕΤΊΣΜΟΊ
18:00 – PRE-PARADE PARTY
18:30 – ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
19:00 – ΠΑΡΕΛΑΣΗ
21.00–00.00 – ATHENS PRIDE LIVE SHOW & PARTY

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν οι πρέσβεις αρκετών χωρών, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά και Μαρία Στρατηγάκη.

Ο πρέσβης της Γαλλίας, Κριστόφ Σαντεπί ανέφερε ότι «ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη είναι το τρίπτυχο της γαλλικής Δημοκρατίας. Αυτές οι τρεις αξίες συνοψίζουν τέλεια τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για την κοινότητα LGBT».

Συνεργάτες των διοργανωτών είναι, επίσης, το 8ο Athens Open Air Film Festival, το Animasyros International Animation Festival + Agora, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η MegArt Gallery, καθώς και η θεατρική συγγραφέας Χριστιάνα Λαμπρινίδη.

Με σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα το Athens Pride 2018
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.