Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, απαντάει σε ερωτήσεις νέων ενόψει του φετινού Athens Pride.

Ενόψει του φετινού Athens Pride έχουν πληθύνει οι συζητήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και το αίτημα για μία κοινωνία με δικαιώματα, που θα δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να είναι ο εαυτός τους. Μία από αυτές τις συζητήσεις έγινε μεταξύ της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, και δύο εφήβων που έχουν συμμετάσχει παλιότερα σε εκπαιδευτικά εργαστήρια της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο βίντεο, τα δύο παιδιά έθεσαν στην κ. Παναγιωτάκου ερωτήματα σχετικά με τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας με φόντο τον έρωτα, τον πολιτισμό και την ελληνική οικογένεια. Μάλιστα, αποφάσισαν να τη ρωτήσουν σχετικά με το πώς θα αντιδρούσε η ίδια, αν μία από τις κόρες της, της έλεγε ότι είναι λεσβία, με αποτέλεσμα να γίνει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σε ένα υποθετικό βιωματικό επίπεδο. Η απάντηση είναι μια «Ποιανού ζωή θα ζήσεις; Των άλλων;».

VIA

Τι θα Έκανες αν η Κόρη σου, σου Έλεγε πως Είναι Λεσβία;
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.